Praktijk De Hoop

Supervisiepraktijk voor psychologen in opleiding


IMG_0925
Ik ben een bevlogen en enthousiaste klinisch psycholoog, psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Sinds 2002 ben ik met veel plezier werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik ben gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met angst, dwang, trauma, somberheid en aanhoudende lichamelijke klachten (internaliserende stoornissen). Ook vind ik het prachtig om in de psychodiagnostiek te duiken.

Naast het werken in de S-GGZ bij een grote instelling als inhoudelijk leidinggevende geef ik in eigen praktijk supervisie aan psychologen in opleiding tot klinisch psycholoog of gezondheidszorgpsycholoog, psychologen in het traject tot kinder-en jeugdpsycholoog NIP en psychologen die cognitief gedragstherapeut VCGT willen worden. Verder geef ik les bij RINO Amsterdam.

Ik ben bestuurslid bij de sectie Somatiek van de VGCt en sectie kind en jeugd van NALK en daarnaast expert in de kennisdossiers Aanhoudende Lichamelijke klachten en OCS bij het kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ik zet me graag in voor het verspreiden van kennis.

Na mijn studie orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als gedragswetenschapper en orthopedagoog gaan werken bij een grote academische GGZ-instelling in Amsterdam die gespecialiseerd is in diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren. Ik kreeg bij deze instelling de mogelijkheid om de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorg-psycholoog en klinisch psycholoog/psychotherapeut met accent Kind & Jeugd te volgen.

Na het afronden van de gz-opleiding met BIG-registratie heb ik mij vervolgens gespecialiseerd in traumabehandeling (EMDR practitioner) bij kinderen en jeugdigen en ben ik gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie. Ik ben geregistreerd cognitief gedragstherapeut bij de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie). Ook ben ik supervisor bij de VGCt waardoor ik supervisie kan geven aan gedragstherapeuten in opleiding. Daarnaast geef ik supervisie aan klinisch psychologen en gezondheidszorgpsychologen in opleiding en psychologen die bij het NIP het traject volgen tot psycholoog Kind en Jeugd.

Ik ben wettelijk (BIG) geregistreerd bij het ministerie van VWS als Gezondheidszorgpsycholoog/specialist en als psychotherapeut. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de VGCt.

Naast het werk in de praktijk ben ik als docent verbonden geweest aan de Vrije Universiteit en ben ik nog steeds als docent verbonden aan de RINO Groep. Ik geef bij de RINO Groep les aan psychologen in opleiding tot gz-psycholoog en aan gedragstherapeuten in opleiding. Verder ben ik februari 2019 tot oktober 2021 hoofddocent van de GZ-opleiding bij de RINO in Amsterdam geweest. Ik ben geregistreerd als docent in het CRKBO register.

In 2014, 2015, 2018 en 2021 heb ik meegewerkt als therapeut aan het televisieprogramma ‘Levenslang met dwang’ waarin mensen met een dwangstoornis intensieve therapie krijgen in Thailand of Nederland.